Кіноа
Корисне властивості крупи кіноа:
1. За рахунок наявності лізину у складі підсилює засвоєння кальцію і прискорює загоєння тканин.
2. Покращує роботу травної системи.
3. Стабілізує роботу нервової системи: пом'якшує дію стрессообразующих факторів, зміцнює сон, прибирає неуважність, дратівливість.
4. Завдяки наявності фитиновой кислоти у складі підвищує протиракові функції імунітету та знижує рівень холестерину.
5. Допомагає швидше відновити фізичний і емоційний тонус після операцій, хвороб.
6. Запобігає розвиток артриту, артрозу та інших суглобових хвороб.
7. Служит источником легкоусвояемого растительного белка, необходимо для роста мышечной массы, развития детского организма и полноценного питания беременных женщин.
8. Снижает риск развития атеросклероза, сердечно-сосудистых заболеваний и артериальной гипертензии.
Злак з Анд корисний для людей, які страждають діабетом 2 типу, оскільки має низький глікемічний індекс (35-50) і добре насичує. Крім того, в ньому мало быстроусвояемых вуглеводів, які провокують скачки рівня глюкози в крові після вживання їжі.