ЗАКУСКА З КІНОА
ЗАКУСКА З КІНОА
Вашій увазі пропонуємо смачну закуску, яка прекрасно підійде на свята. У начинку замість оливок можна класти щось інше за своїми смаковими пристрастями.
ІНГРЕДІЄНТИ:
* Сир твердий - 240 г
* Сир адигейський - 50 г (можна замінити бринзою, попередньо її замочивши на декілька годин в молоці або молочній сироватці)
* Оливки зелені - 12 шт
* Кіноа (в готовому вигляді) - 60 г
* Кунжут (за смаком)
Кіноа відварити відповідно до інструкції на упаковці і остудити. Бринзу натерти на дрібній тертці, сир твердий на крупній тертці. Змішати два види сиру разом.
У суху сковороду з антипригарним покриттям насипати трохи кунжуту.
Зверху розподілити сир, не дуже щільно.
Поставити на вогонь, дати сиру розплавитися і прожаритися. Зверху гарячого сиру розподілити трохи оливок і кіноа. Почекати пів хвилинки буквально, поки сир охолоне і акуратно згорнути трубочкою, використовуючи лопатку. І так вчинити з кожною порцією.
СМАЧНОГО!
До речі, якщо для вас важливо, щоб страва була з низьким глікемічним індексом, то ось наші розрахунки:
ГІ твердого сиру - 0
ГІ бринзи - 0
ГІ оливки зелені - 15
ГІ кіноа - 35-53
ГІ кунжуту - 35
Разом: при такому складі інгредієнтів середній ГІ страви - Низький 😊
Низький глікемічний індекс сиру зробив появу цього продукту в раціоні діабетиків цілком законним. Правда, низький ГІ сирів не скасовує наявності калорійності 😉
Тому для тих, хто прагне позбутися зайвої ваги, має сенс звернути свою увагу на рикотту, бринзу, деякі сорти твердих сирів.